Välj miljömedvetna företag

Idag är det viktigare än aldrig förr att välja att handla med och hos företag med en grön framförhållning. Det är viktigt, både som annat företag och som konsument, att markera när man tycker att något företag inte sköter sig som det borde. Du kan såklart göra detta på mängder utav sätt, men det som förmodligen får anses som det effektivaste, är helt enkelt att som företag sluta göra affärer med någon som missköter sig, eller som privatperson upphöra att köpa dess produkter eller tjänster.Det är såklart lika viktigt att premiera de företag som man anser gör rätt för dig och mer därtill. Med positiva signaler hjälper vi att även fortsättningsvis få företag som dessa att sträva i rätt riktning och tvingar resterande marknad att följa efter, eller slutligen gå under. Allt handlar om hur många och konsekventa vi blir i denna ytterst viktiga kamp för planetens fortlevnad.gräs

Exempel på gröna företag

  • GreenBox

GreenBox driver den miljömedvetna shoppingsajten greenbox.se som ger en del av sina vinster direkt till viktiga miljöorganisationer. Det har bland annat ett samarbete med Världsnaturfonden WWF, något som är svårt att ogilla. På deras sida kan du handla det mesta, med kategorier allt ifrån ”Hem & Hushåll” till  ”Telecom”.

  • Tesla Motors

Ett av jordens kanske viktigaste företag ur miljösynpunkt just nu är Tesla Motors. De strävar efter att skapa nya miljövänliga alternativ när det kommer till att driva våra fortskaffningsmedel. Man ligger bland annat i framkant för utvecklingen av nya uppladdningsbara batterier som på sikt kommer kunna revolutionera dagens energimarknad.Det är skönt att se att det trots allt finns företag som vill vara med och påverka i positiv utsträckning, då det historiskt sett varit alltför mycket som pekat mot den exakta motpolen. Vad denna skiftning än beror på, är det ett välkommet inslag och kanske den begynnande språngbräda vi behövt för att slutligen rädda oss alla.