Shoppa miljövänligt

Shopping är ett tidsfördriv som många av oss älskar. Vi finner glädje i att köpa saker men det kan vara svårt att förena inköp av saker med miljötänkande. Går det att förena härligt shoppande med en minskad konsumtion?shop-eco

Satsa på kvalitet

Vi försöker alla att hitta så bra kvalitet som möjligt. Genom att öka livslängden på våra saker så hjälper vi miljön eftersom vi då konsumerar mindre. Men samtidigt vill vi inte spendera för mycket pengar. Ett bra sätt att hitta prisvärda kvalitetsprodukter är att utnyttja rabattkoder från sajter som rabattsok.se på butiker som säljer välkända varumärken.Idag så är livslängden på ett klädesplagg mellan två och tre månader. Det har blivit billigare och billigare att köpa kläder, och detta innebär att vi inte lagar eller sköter om våra kläder. Om man istället väljer att köpa kläder och andra saker av högre kvalitet så har de längre livslängd och vi blir mer benägna att laga dessa kläder.

Satsa på miljömärkta kläder – men var skeptisk

Det är inte så vanligt att miljön är i fokus när du väljer bland de senaste modetrenderna. Det märks också på butikernas utbud – än har inte så många miljömärkta kläder. Dessa miljömärkningar är också oftast butikskedjans egna, vilket gör att det är svårt att som konsument hålla koll på vad de innebär. Att ett plagg är tillverkat av ekologisk bomull betyder till exempel inte att hela tillverkningsprocessen är ekologisk.

Planera

Ett medvetet val hjälper oss att sluta konsumera och istället tänka till innan vi köper något. Vi slänger mycket när vi blir less på det men med en mer uttänkt strategi när vi handlar kan vi kombinera nöjet att shoppa med att tänka miljövänligt, då vi bara köper det vi faktiskt behöver.Genom att utnyttja rabatter och erbjudanden från företag som säljer saker av bra kvalitet så kan du shoppa med gott samvete.