Sälj eller byt in ditt guld

Om du har smycken eller andra guldföremål som du inte längre behöver så finns det alltid möjlighet att sälja ditt guld. Det bästa sättet är att vända dig till en butik eller ett företag i branschen. Om du försöker sälja dina värdesaker till privatpersoner så är riskerna större att du drabbas av problem.

Vill du hellre byta in ditt smycke och få ett nytt går det också bra. Tala med den din närmaste guldsmed eller läs mer här för att få reda på mer. Hur mycket pengar eller vilket smycke du kan få i utbyte beror på ett flertal olika saker. Till exempel hur många karat guldet är av.

Undersök guldhalten

Om du är osäker på om ditt guld är äkta så måste du ta reda på det innan du försöker sälja. Förfalskningar förekommer tyvärr väldigt ofta. Om du har en vän som arbetar i branschen så kan du fråga honom eller henne om råd. Annars står en juvelerare gärna till tjänst.

Tänk på att guldpriset skiftar. Guld är en vara som du kan spara i många år medan du väntar på att priset ska öka eller stabiliseras. Du måste ha tålamod och tänka långsiktigt när du investerar i guld.