Få in pengar för att handla

Det är roligt att shoppa men inte billigt. Pengarna går åt ganska snabbt när man väl har kommit igång. Då kan det vara på tiden att hitta sätt att få in lite extrapengar. Och gärna på ett litet ekovänligt sätt eller åtminstone på sätt som inte påverkar miljön negativt. 

Sälja kläder

Du kan alltid samla ihop ett gäng kläder och lägga ut för försäljning. Föreställ dig inga supersummor om du inte tänker sälja designerkläder. Men några tiokronor på plagg är inte fel att begära. Försök hitta en sådan bra kanal som möjligt för att underlätta. Det är inte lätt att sälja begagnade kläder men det du inte får sålt kan du alltid ge bort till Myrorna eller Röda Korset så kommer de ändå till någon nytta.

Spela för att vinna

En annan ska man kan göra är att försöka vinna på spel. Också ett sätt som har sina egna risker och svårigheter, men på samma gång är det roligt och det finns faktiskt en chans, om än liten, att dra hem storkovan. Det finns sidor på nätet som hjälper dig att hitta pålitliga sidor där du kan spela och där du kan få bäst bonus. Här måste man dock ställa lite krav på sig själv och vara disciplinerad. Man gör detta för att få in en extra slant, inte för att spela bort sina sista kronor.

Spara

Kanske det som många anser vara det tråkigaste alternativet. Man borde alltid ha något slags sparande så det finns pengar att ta av när man stöter på en kris, exempelvis att kylskåpet går sönder eller teven faller i golvet. Skapa ett litet extrasparande som är för en specifik sak: kanske just för inredning eller den där nya soffan du tittat på i flera veckor? Det är ett mycket bättre alternativ att spara till det man vill ha än att göra det på avbetalning. Avbetalning handlar i grund och botten om att köpa saker för pengar man inte har. Och då låter det väl bättre att ha sina egna pengar att spendera?